CLOSE ✕
Get in Touch
Thank you for your interest! Please fill out the form below if you would like to work together.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Blick / Gaze

Pressmaterial för de rättsliga processer som följde BLICK / GAZE finns HÄR.

Ett verk utifrån platsen Öja – Landsort i Stockholms yttersta skärgård. Ett platsspecifikt verk om att dölja och se.

En led med kamouflaget som kan vara både att osynliggöra men även att vilseleda genom synliggörandet av något annat. Att peka ut något annat än det man vill ha dolt. Så kan man se på byn Landsort med sin sagolika pittoreska idyll. Som en oskuldsfull Bullerbyn ur en Lidgrensk saga.

Under allt detta döljer sig en hemlig verksamhet med enorm aggressiv kapacitet. Officiellt så nedmonteras denna verksamhet, men vem vet vad som blir kvar.

Parallellt med detta dolda så står en fyr och blinkar: se mig, följ mig – och vid dess bas riktade kanoner.

Dessutom har vi lotsarna med sina orange båtar som åker ut och möter samt vinkar av alla lastfartyg som vill in i Sveriges hjärta, Mälaren. Uppgiften blir att med fast hand leda fartygen rätt. Eller att med den vana blicken hjälpa den med den ovane hålla rätt kurs.

BLICK 1:

25 arketyper av hus svävar över klipporna med gavlarna vända mot farleden. Som korspunkter av blick mellan ytor av land – vatten – text – struktur i rytmisk rörelse över klipporna. Som om de tittar ut mot havet och möter fartygen som passerar. Dom är nästan självlysande i sin gulgröna plastskrud och kan ses på långt håll från havet. De vill bli sedda.

Husen får och tar plats som en by över klipporna, men med sitt moderna material och fullt av reklamtext så kan de även representera mer urbana infarter till städer samt också svara mot all reklam som skeppen kommer lastade med.

BLICK 2:

Vid fyren har vi byggt en cirkulär skiva som ett kamouflage av konstgräs. Placerad mellan en kanon och fyren svävar den på tunna stänger ovanför marken och har ett litet hus. Den är rund som en punkt med sin gula ram. Såsom platsen är den också ambivalent.

Recent Projects