CLOSE ✕
Get in Touch
Thank you for your interest! Please fill out the form below if you would like to work together.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Häst häst häst

11-13 dec gästspelar Unga Klara med sin kritikerrosade föreställning ”Häst Häst Häst” vid teaterfestivalen Reims Scène d’Europe, Frankrike. Pjäsen, skriven av Erik Uddenberg, är i Suzanne Ostens regi en performativ hyllning till en av konsthistoriens mest fascinerande personer och konstnärer – Leonora Carrington (1917-2011). ”Författarna” gästspelar vid Ung Scen Öst, Linköping under samma tid.

Häst häst häst är en nyskriven pjäs av Erik Uddenberg baserad på Leonoras liv och kamp för konstnärlig överlevnad. Suzanne Ostens iscensättning är en interaktiv pjäs som avslutas med en av skådespelarna ledd kreativ workshop. Föreställningen har spelat vid olika konsthallar och kulturhus runt om i Stockholms län under hösten.

http://www.scenesdeurope.eu/evenement/cheval-cheval-cheval/
”Gränslöst vital skapelseakt” - SvD
”Fyndigt och poetiskt om Carringtons liv” - Aftonbladet

”Författarna” av Alejandro Leiva Wenger gästspelar vid Ung Scen Öst i Linköping 10-12 dec. Pjäsen har under hösten spelat för utsålda hus på Unga Klara och begreppet sanning har fått en ny innebörd. Vem har makten att få berätta? Tack vare Highwon, Grillat&Grändy och novellsamlingen ”Till vår ära” har en ny publik hittat till Unga Klara.

http://www.ungscen.se/forestallningar/forfattarna

Författarna är en kommentar till vår tids längtan efter autentiska berättelser – och samtidigt en existentiell saga om skräcken att bli inlåst i en förtryckande dramaturgi. Under 90 minuter riktas ljuset på vår dubbelhet som både författare och hur vi författas av världen omkring oss.

”Kusligt och vanvettigt kul” - DN

”Med Författarna lyckas Alejandro Leiva Wenger sätta fingret på med vilken obildad tafflighet Sverige fortfarande tacklar frågor som rasism och integration” - SvD

Recent Projects