CLOSE ✕
Get in Touch
Thank you for your interest! Please fill out the form below if you would like to work together.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

De Gula i Ogesta

Vi har hittat en ö på en åker i Ösmo, och har valt den för att den ser artificiell ut med sina silvergranar. En koppling till Böcklin’s ”Dödens ö”. Efter att ha fått tillstånd av markägaren, Ogesta gård, så har vi i egen regi gjort installationen som ju är en fortsättning på sommarens utställning BLICK, på Landsort. Nu en annan ö med farled av asfalt. 

Vi hoppas med detta verk som uppfördes i helgen, (16 nov.) väcka nyfikenhet från folk som passerar i sina bilar. Detta verk kan enbart upplevas på avstånd från vägen. Det är tänkt att stå 1 år. Material

Husen består av stålnät med laminat av PVC- folie. De är infästa i marken med ben av armeringsjärn. IDÉ

Vi tycker det är intressant att använda denna enkla arketypform för hus som skulptural gestaltning. Det är en stark symbol för något som berör oss alla. Barn i hela världen väljer denna typ som symbol för hus (hem). 

Det är en form som alla kan omfatta. Vi har därför prövat olika material, platser och kontexter för att undersöka olika möjligheter med denna enkla form. Varje gång har det väckt starka och varierande känslor hos betraktare. 

På denna plats finns också en association till alla vita runda eller kvadratiska inplastade gräsbalar som ligger på fältena sommartid.

Recent Projects